Περιοδικό Previous Article
ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Απαιτούμε να ανακληθεί η απαράδεκτη αυτή απόφαση του Υπουργείου.Next Article
Breaking News

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 9ου Δ.Σ. Νέας Ιωνίας Βόλου

Article
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 9ου Δ.Σ. Νέας Ιωνίας Βόλου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
9ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ

Βόλος, 9 Ιουνίου 2011
Αρ. πρωτ.: 3

ΠΡΟΣ: την Υφυπουργό
Παιδείας Δ.Β.Μ. & Θρησκευμάτων
Κα Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου

ΚΟΙΝ.: 1. 2ο Γραφείο ΠΕ Μαγνησίας
2. Δνση 9ου Δ.Σχ. Ν. Ιωνίας
3. Ομοσπονδία συλ. Γονέων
4. Τοπικός τύπος

Θέμα: «Διδασκαλία ξένης γλώσσας στα δημοτικά σχολεία»

Κα υφυπουργέ,
με ιδιαίτερη έκπληξη και λύπη πληροφορηθήκαμε από τη δ/νση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας Βόλου, όπου φοιτούν τα παιδιά μας, την απόφασή σας για τη 2η ξένη γλώσσα. Κατά τη γνώμη μας η απόφαση αυτή καταργεί στην ουσία το δικαίωμα στην επιλογή της 2ης ξένης γλώσσας που θέλει να διδαχθεί ένας μαθητής. Πιο συγκεκριμένα με την απόφασή σας:
1. Καταργείτε το δικαίωμα της επιλογής που αποτέλεσε θεμελιώδες στοιχείο στην εισαγωγή της 2ης ξένης γλώσσας στα σχολεία.
2. Υποχρεώνετε τους μισούς μαθητές να διακόψουν την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας που για ένα ή και περισσότερα έτη διδάσκονται.
3. Κάθε χρόνο, με την κατ’ επίφαση δημοκρατικότητα και «πλειοψηφική» απόφαση, τα παιδιά μας θα κινδυνεύουν να χάσουν μια χρονιά διδασκαλίας, αφού η νέα τάξη που θα εμπλέκεται στην απόφαση θα μπορεί να αλλάζει τη γλώσσα από Γαλλικά σε Γερμανικά ή και το αντίστροφο (επηρεάζοντας πλειοψηφικά την προηγούμενη απόφαση) και η Στ΄ τάξη απλά να παρακολουθεί χωρίς ενδιαφέρον.
4. Σπρώχνετε τις ήδη οικονομικά εξουθενωμένες οικογένειές μας σε νέα φροντιστήρια για την κάλυψη των κενών και τη συνέχιση του προγραμματισμού που έχουν κάνει για τις σπουδές των παιδιών τους.
5. Βάζετε τα παιδιά μας σε νέες περιπέτειες για την επιλογή του Γυμνασίου που θα εγγραφούν (ακόμη κι αν είναι χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους) ώστε να συνεχίσουν να διδάσκονται τη γλώσσα που επέλεξαν.

Αναρωτιόμαστε: Αυτό είναι το νέο σχολείο που προωθείτε; Αυτό το νόημα έχει το «πρώτα ο μαθητής; Ποιό είναι το επόμενο μάθημα που έχει σειρά να καταργηθεί; Τι άλλο θα θυσιάσετε στο βωμό του μεσοπρόθεσμου ή όπως αλλιώς το ονομάσετε προγράμματος δημοσιονομικής λιτότητας;

Σας καλούμε να αποσύρετε αυτή την απόφαση άμεσα.

Με τιμή
Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΚΡΙΒΟΥΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ                 ΧΟΥΛΙΑΡΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Article

Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 10ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας: Να ανακληθεί η Υ.Α.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 10ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας: Να ανακληθεί η Υ.Α.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 10ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Λαμίας Αρ.πρωτ. 4-11/6/11 Λαμία 14/6/2011   ΠΡΟΣ Υπ. Δ. Β. Μ. Θ κ.Περιφερειακό Δ/ντη Α΄θμιας & Β΄θμιας    Εκπαίδευσης κ.Δ/ντη Α΄θμιας Εκπαίδευσης κ.Δ/ντη10ουΔημ.ΣχολείουΛαμίας και [...]

Go To Top