Ψήφισμα διαμαρτυρίας 2ου Γυμνασίου ΣπάρτηςPrevious Article
ΟΛΜΕ: Ανακοίνωση - καταγγελία για την υποβάθμιση των ξένων γλωσσών από το ΥΠΔΒΜΘ - Εξετάζει το ενδεχόμενο να μη βαθμολογήσουν οι συνάδελφοι τα γραπτά των μαθημάτων ξένων γλωσσών στις Πανελλαδικές ΕξετάσειςNext Article
Breaking News

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 10ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας: Να ανακληθεί η Υ.Α.

Article
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 10ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας: Να ανακληθεί η Υ.Α.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

10ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας

2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Λαμίας

Αρ.πρωτ. 4-11/6/11

Λαμία 14/6/2011

 

ΠΡΟΣ

  1. Υπ. Δ. Β. Μ. Θ
  2. κ.Περιφερειακό Δ/ντη Α΄θμιας & Β΄θμιας    Εκπαίδευσης
  3. κ.Δ/ντη Α΄θμιας Εκπαίδευσης
  4. κ.Δ/ντη10ουΔημ.ΣχολείουΛαμίας και Σύλλογο Διδασκόντων

 

 

ΘΕΜΑ: «2η ξένη γλώσσα στα σχολεία»

Με την επιστολή μας αυτή, εμείς οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών του 10ου Δημ.Σχολείου Λαμίας, εκφράζουμε την αντίθεση τόσο του Συλλόγου όσο και των μαθητών του Σχολείου, για την Υπουργική Απόφαση Φ 12/518/61284/Γ1/27-05-2011 του Υπ. Δ. Β. Μ. Θ. που αφορά την εκμάθηση και διδασκαλία μιας μόνο 2ης ξένης γλώσσας Γαλλικά ή Γερμανικά σε όλα τα σχολεία της χώρας μας. Η παραπάνω απόφαση θίγει άμεσα τους μαθητές, γιατί έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή, και όχι την επιλογή της 2ης ξένης γλώσσας από τους μαθητές. Το γεγονός αυτό, στερεί τους μαθητές από την επιλογή, στοιχείο που αποτελεί κίνητρο μάθησης.

Επίσης θα έχει ως συνέπεια την παρακολούθηση-πολύ πιθανόν- διαφορετικής 2ης ξένης γλώσσας στο γυμνάσιο, από αυτή που διδάχτηκαν τα παιδιά στο Δημοτικό σχολείο, με αποτέλεσμα να ακυρώνεται η εκπαιδευτική πράξη, να δημιουργούνται πολυπληθή τμήματα με τα γνωστά αποτελέσματα και να καλούμαστε εμείς οι γονείς να πληρώσουμε για άλλη μια φορά την «δωρεάν παιδεία» και να στραφούμε στην ιδιωτική εκπαίδευση για να μάθουν τα παιδιά μας την ξένη γλώσσα που επιθυμούν. Υπενθυμίζουμε πως ένα χρόνο πριν η κα Διαμαντοπούλου, δήλωνε πως «τα παιδιά θα παίρνουν Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας μέσα από το Δημόσιο σχολείο και ΔΩΡΕΑΝ»!     Η τροποποίηση της υπουργικής απόφασης για τη δεύτερη ξένη γλώσσα στα δημοτικά σχολεία στις 10/6/11, δεν δίνει ουσιαστικά λύση στα προβλήματα που δημιουργεί η αρχική υπουργ.απόφαση Φ 12/518/61284/Γ1/27-05-2011,διότι ορίζεται ελάχιστος αριθμός μαθητών (15) για τη δημιουργία τμημάτων διδασκαλίας της δεύτερης ξένης γλώσσας και ισχύει μόνο για τους μαθητές που θα φοιτήσουν το σχολικό έτος 2011 – 2012 στην Στ΄ τάξη του δημοτικού σχολείου. Τι θα γίνει και με αυτούς τους μαθητές όταν στο Γυμνάσιο θα είναι υποχρεωμένοι να διδαχθούν διαφορετική γλώσσα από αυτή που διδάχθηκαν στο Δημοτικό; Αυτό θα οδηγήσει  πολλούς από αυτούς να μετακινηθούν σε άλλο σχολείο (πολλές φορές και μακριά από τον τόπο κατοικίας τους) αν η προτίμησή τους δεν συμφωνεί με τη δεύτερη ξένη γλώσσα του σχολείου της περιοχής τους με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του μαθητή αλλά και όλης της οικογένειας. Τι θα γίνει και με τους υπόλοιπους μαθητές; Τελικά είναι «Πρώτα ο μαθητής» ή «Τελευταίος ο μαθητής» εφόσον δεν σέβεται την επιλογή του και τον εμπαίζει το Υπουργείο Παιδείας με πρόχειρα μέτρα για μια ακόμη φορά; Με ποια κριτήρια ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης θα αποφασίζει για την επιλογή της 2ης ξένης γλώσσας που θα διδάσκεται σε κάθε σχολείο ; Η απόφασή του θα στερεί από τους μαθητές το αναφαίρετο δικαίωμα να εφοδιασθούν με τη γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας της επιλογής τους .

Θεωρούμε ότι η παραπάνω απόφαση θα αποβεί εις βάρος όλων των μαθητών αλλά και των γονέων αυτών και ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ και τη διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος ελεύθερης επιλογής και παράλληλης διδασκαλίας της δεύτερης ξένης γλώσσας, καθεστώτος που σέβεται την προσωπικότητα, την ισορροπία και τις μαθησιακές ανάγκες των μαθητών-παιδιών μας.

 

Με τιμή

Το Δ.Σ  του Συλλόγου

 

 

Article

Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 9ου Δ.Σ. Νέας Ιωνίας Βόλου

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 9ου Δ.Σ. Νέας Ιωνίας Βόλου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 9ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ Βόλος, 9 Ιουνίου 2011 Αρ. πρωτ.: 3 ΠΡΟΣ: την Υφυπουργό Παιδείας Δ.Β.Μ. & Θρησκευμάτων Κα Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου ΚΟΙΝ.: 1. 2ο [...]

Go To Top