Στις 5:00 μμ η συνάντηση στο ΥΠΔΒΜΘPrevious Article
Λαμία, upd: Επιστολή προς τους γονείς -  Παρέμβαση στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του STAR K.E.Next Article
Breaking News

Λακωνία: Καταγγελία των Καθηγητών Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας

Article
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Λακωνία: Καταγγελία των Καθηγητών Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας

Καταγγελία των καθηγητών Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας Ν. Λακωνίας

Οι καθηγητές Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας που υπηρετούν στα Δημόσια Σχολεία του Ν. Λακωνίας συναντήθηκαν σήμερα, 3 Ιουνίου 2011, και εξέδωσαν ομόφωνα και από κοινού το ακόλουθο ψήφισμα:

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις αιφνιδιαστικές αποφάσεις του ΥΠΔΒΜΘ που αφορούν στη διδασκαλία της Ξένης Γλώσσας επιλογής στα Δημοτικά και στα Γυμνάσια καταργώντας το ισχύον σύστημα που στην πράξη αποδείχθηκε δίκαιο και λειτουργικό.

Με την απόφαση αυτή καταργείται, με αυταρχικό τρόπο, η παράλληλη διδασκαλία της γλώσσας επιλογής, μετατρέποντας τα σχολεία σε αμιγώς γαλλόφωνα ή γερμανόφωνα.

Αποκορύφωμα της προχειρότητας, επιπολαιότητας και αναλγησίας του ΥΠΔΒΜΘ, είναι ο εκβιαστικός εξαναγκασμός των μαθητών σε αλλαγή ξένης γλώσσας στην περίπτωση που, λόγω πλειοψηφίας, επικρατήσει διαφορετική γλώσσα στο σχολείο από αυτήν που είχαν επιλέξει και διδαχθεί κατά το προηγούμενο σχολικό έτος.

Η απόφαση αυτή καταδεικνύει  την απαξίωση της βούλησης άρα και της επιλογής των μαθητών Δημοτικών και Γυμνασίων.

Η δυνατότητα που παρέχει, στους  μαθητές Γυμνασίου, για μετακίνηση σε όμορο σχολείο, θα επιφέρει χωροταξική αναστάτωση  (λόγω κύματος  μετεγγραφών) και δυσλειτουργία στις σχολικές μονάδες.

Επιπρόσθετα η δυνατότητα απαλλαγής από την ξένη γλώσσα επιλογής, που προσφέρει εναλλακτικά, αφαιρεί στην ουσία, από μερίδα μαθητών, τη δυνατότητα εκμάθησης δεύτερης γλώσσας.

Σε μια εποχή που οι ξένες γλώσσες είναι αδιαμφισβήτητο προσόν, εν μέσω οικονομικής κρίσης η απόφαση αυτή φέρνει ένα καινούριο πλήγμα στην  ελληνική οικογένεια, η οποία βάλλεται πανταχόθεν, οδηγώντας τη, για άλλη μια φορά, στην παραπαιδεία.

Καθηγητές Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας Ν. Λακωνίας

Article
Go To Top