Επιστολή της ΟΛΜΕ στους Δημάρχους για συστράτευση κατά των συγχωνεύσεωνNext Article
Breaking News

Τη Δευτέρα η συνάντηση της υπ. Παιδείας με τους Δημάρχους και με τους καθηγητές να διαμαρτύρονται έξω από το ΥΠΔΒΜΘ

Article
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Τη Δευτέρα η συνάντηση της υπ. Παιδείας με τους Δημάρχους και με τους καθηγητές να διαμαρτύρονται έξω από το ΥΠΔΒΜΘ

Έχοντας στα χέρια της ήδη, τις προτάσεις όλων των Διευθυντών Εκπαίδευσης για το ποιες σχολικές μονάδες πρέπει να συγχωνευθούν , η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου θα συναντηθεί τη Δευτέρα το πρωί, ύστερα από πρόσκλησή της, με τους Δημάρχους όλης της χώρας, εγκαινιάζοντας έτσι μια πρώτη επαφή , όχι μόνο για τις συγχωνεύσεις των σχολείων αλλά συνολικά για τα θέματα που αφορούν τις σχέσεις του υπουργείου Παιδείας με την τοπική αυτοδιοίκηση και με τη μεταφορά μαθητών .

Με αφορμή αυτή  τη συνάντηση, το ΔΣ της ΟΛΜΕ  καλεί όλα τα ΔΣ των ΕΛΜΕ (εκτός Αττικής) να οργανώσουν την ίδια ημέρα στις 10 π.μ. παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην Αττική, την ίδια ημέρα,  το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας (Μαρούσι) στις 9 π.μ.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών  στις παραστάσεις διαμαρτυρίας η ΟΛΜΕ κήρυξε  4ωρη στάση εργασίας 8 π.μ. – 12 μ.

Υπενθυμίζεται πως η υφ. Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου με σχετική επιστολή που απέστειλε στους Δημάρχους ζητά τις προτάσεις τους για τις συγχωνεύεις και ιδρύσεις νέων σχολικών μονάδων

Στην επιστολή η υφυπουργός αποσαφηνίζει ότι τα κριτήρια των συνενώσεων- ιδρύσεων σχολικών μονάδων είναι παιδαγωγικά, όπως η εφαρμογή των προγραμμάτων σπουδών και των καινοτόμων δράσεων του Νέου Σχολείου, και τονίζει ότι στόχος είναι η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και το συμφέρον του μαθητή.

Παράλληλα, αναφέρεται στα επιμέρους κριτήρια, την απόσταση, το οδικό δίκτυο και τις καιρικές συνθήκες κάθε περιοχής, τονίζοντας ότι η διαδικασία συνενώσεων ιδρύσεων είναι ιδιαίτερη για κάθε περίπτωση χωριστά.

Στην επιστολή υπογραμμίζεται, επίσης, ότι από τις συνενώσεις σχολείων εξαιρούνται απομακρυσμένες, δύσβατες και ακριτικές περιοχές.

ΠΗΓΗ: esos.gr (26.02.2011)

Article
Go To Top