Καθηγητές ξένων γλωσσών Ικαρίας - Φούρνων και Ξενόγλωσσοι καθηγητές Ζακύνθου: Να ανακληθούν εδώ και τώρα οι αποφάσεις του υπουργείου ΠαιδείαςPrevious Article
ΕΛΜΕ Χανίων: Ανακοίνωση σχετικά με την κατάργηση - υποβάθμιση Β Ξένης ΓλώσσαςNext Article
Breaking News

Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμάτας: Ανακοίνωση για την κατάργηση ξένων γλωσσών

Article
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμάτας: Ανακοίνωση για την κατάργηση ξένων γλωσσών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Το Υπουργείο παιδείας, για μια ακόμα φορά καταφέρνει να μας αιφνιδιάσει και μόλις λίγες ημέρες πριν τη λήξη των μαθημάτων έρχεται ν’ ανακοινώσει στη σχολική κοινότητα την κατάργηση του μέχρι τώρα δικαιώματος των μαθητών των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων των Δημοτ. Σχολείων να επιλέγουν  να διδαχθούν ως 2η ξένη γλώσσα μια εκ της Γερμανικής ή Γαλλικής.

Την ίδια στιγμή, μπαίνουν φραγμοί και στη διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας στο Γυμνάσιο, καθώς πλέον η επιλογή μεταξύ τεσσάρων ξένων γλωσσών (γαλλικής, γερμανικής, ιταλικής, ισπανικής) θα γίνεται βάσει της οργανικής θέσης εκπαιδευτικού που θα υπάρχει στο σχολείο.

Η δυσμενής αυτή εξέλιξη, δυστυχώς, θα έχει μεγάλο αντίκτυπο τόσο στα παιδιά μας όσο και μας τους γονείς και πιο συγκεκριμένα:

  1. Πολλά παιδιά θα αναγκάζονται πλέον να μάθουν μια γλώσσα που δεν τους αρέσει, απλώς επειδή έτυχε να την επιλέξει η πλειοψηφία των συμμαθητών τους και «τελικά θα χάσουν κάθε ενδιαφέρον για τις ξένες γλώσσες, που αποτελούν και ένα από τα βασικά εφόδια στην ζωή ενός νέου».
  2. Σαν γονείς θα αναγκαστούμε να στείλουμε και πάλι τα παιδιά μας στα φροντιστήρια προκειμένου να μάθουν τη γλώσσα της επιλογής τους, με αποτέλεσμα -σε εποχή οικονομικής κρίσης- να επιβαρυνθεί κι άλλο ο οικογενειακός μας προϋπολογισμός.

Σαν Ένωση Συλλόγων γονέων ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την ηγεσία του Υπ. Παιδείας για την προχειρότητα και την ανακρίβεια που επιδεικνύει, για μία ακόμα φορά, σε τόσο σοβαρά θέματα που έχουν να κάνουν με το μέλλον των παιδιών μας (αλήθεια, που είναι οι εξαγγελίες της υπουργού για τη πιστοποίηση της ξένης γλώσσας μέσα από τα σχολεία;) ΚΑΛΩΝΤΑΣ παράλληλα την υπουργό να προχωρήσει στη κατάργηση της σχετικής εγκυκλίου που καθιστά τα παιδιά μας μαθητές Β΄ κατηγορίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε επίπεδο γλωσσομάθειας και όχι μόνο.

Το Δ.Σ. της Ένωσης

Article

Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 9ου Δ.Σ. Νέας Ιωνίας Βόλου

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 9ου Δ.Σ. Νέας Ιωνίας Βόλου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 9ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ Βόλος, 9 Ιουνίου 2011 Αρ. πρωτ.: 3 ΠΡΟΣ: την Υφυπουργό Παιδείας Δ.Β.Μ. & Θρησκευμάτων Κα Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου ΚΟΙΝ.: 1. 2ο [...]

Go To Top