Ανάκληση της Previous Article
Προκλητικές δηλώσεις δια στόματος ΠανάρετουNext Article
Breaking News

Δ.Τ. για τη συνάντηση με την Υφ. ΠΔΒΜΘ. Δεν ανακαλεί τις Υ.Α. ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Article
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Δ.Τ. για τη συνάντηση με την Υφ. ΠΔΒΜΘ. Δεν ανακαλεί τις Υ.Α. ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

3-1

Σήμερα, Δευτέρα 6/6/2011, οι εκπρόσωποι των Δ.Σ των επιστημονικών ενώσεων ΠΕ05 και ΠΕ07 είχαν συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας, κα Χριστοφιλοπούλου, όπως είχε προγραμματιστεί από την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Καθηγητών Γαλλικής Π.Ε, κα Μαυροματάκη, η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Καθηγητών Γαλλικής κα Κουτσουδάκη, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής κος Καρατζιομπάνης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητών Γερμανικής στην Ελλάδα κος Παπαβασιλείου και η Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου Καθηγητών Γαλλικής κα Τσιχλή, έγιναν δεκτοί από την Υφυπουργό καθώς και από το Γενικό Γραμματέα του ΥΠΔΒΜΘ κο Κουλαϊδή και τον Ειδικό Γραμματέα, κο Κοντογιάννη. Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι βουλευτές κος Καρύδης (ΠΑΣΟΚ) και κος Κουράκης (ΣΥΡΙΖΑ) καθώς και 2 εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ: η κα Ζωγραφάκη  και ο κος Παπαχατζής, στους οποίους και από τη γραμματεία της Υφυπουργού δεν επετράπη η είσοδος.

Μετά από τις εισηγήσεις των Προέδρων των επιστημονικών ενώσεων και τις παρεμβάσεις του Γενικού Γραμματέα ως προς τα αριθμητικά στοιχεία που αφορούν τους εκπαιδευτικούς των 2 ειδικοτήτων, η Υφυπουργός δεσμεύτηκε για τα εξής:

α) Τόνισε πως  δεν πρόκειται να χαθεί καμία οργανική  θέση και δεν τίθεται σε καμία περίπτωση θέμα απολύσεων.

β) Δεν είχε καν ενημερωθεί για τη σημερινή εγκύκλιο σχετικά με την επιλογή γλώσσας στη β΄ και γ’ γυμνασίου, που δημοσιεύθηκε από το γραφείο του Διευθυντή Σπουδών Δ/βάθμιας κου Μερκούρη. Επ’ αυτού δε γνώριζαν επίσης ούτε ο Γενικός και ο Ειδικός Γραμματέας. Η εγκύκλιος αυτή θα ανακληθεί, με τη δημοσίευση, αύριο κιόλας, μιας διορθωτικής που θα διευκρινίζει την ύπαρξη μιας μεταβατικής περιόδου, κατά την οποία στη ΣT’ Δημοτικού, τη Β’ και τη  Γ’ Γυμνασίου, θα ισχύει κανονικά το παρόν σύστημα.

γ) Δεν προτίθεται να ανακαλέσει τις Υπουργικές Αποφάσεις για τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών σε Δημοτικό και Γυμνάσιο.

δ) Είναι θετική για δημιουργία οργανικών στην πρωτοβάθμια, αλλά δεν έχει κανένα ανακοινώσιμο δεδομένο ακόμα.

ε) Σχετικά με τους συναδέλφους ΑΜΩ, διευκρίνισε πως αν, μετά τη συγκέντρωση των στοιχείων της επόμενης σχολικής χρονιάς και των σχετικών αναγκών, υπάρξει ανάγκη για αναπληρωτές, δεν αποκλείεται να καλέσει. Έχει ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών να πιστωθεί ο σχετικός λογαριασμός.

στ) Οι διοριστέοι του 2008 που είναι σε εκκρεμότητα θα διοριστούν, εφόσον υπάρχει ήδη το σχετικό ΦΕΚ και η δέσμευση του Υπουργείου για σταδιακή απορρόφησή τους.

Επειδή όμως, τα βασικά ερωτηματικά ως προς τα νέα εργασιακά και εκπαιδευτικά δεδομένα, που διαμορφώνονται, δεν απαντήθηκαν, οι συγκεντρωμένοι συνάδελφοι και τα ΔΣ των Επιστημονικών φορέων αποφάσισαν να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των ενώσεων Γαλλικής και Γερμανικής αποφάσισαν τη συνέχιση της συλλογικής κινητοποίησής τους και

ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

τους συναδέλφους, τους γονείς και κηδεμόνες και όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς

την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011 στη 13.30 μμ

στα Προπύλαια

 

Εγκύκλιοι Χριστοφιλοπούλου:  Επιβολή και όχι επιλογή γλώσσας στους μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων όλης της χώρας

2500 εκπαιδευτικοί Γαλλικής – Γερμανικής στον «αέρα»

 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ:

– Να μην περάσει η «γλώσσα» των περικοπών

– Να ανακληθούν τώρα οι εγκύκλιοι Χριστοφιλοπούλου για τη δημιουργία «γαλλόφωνων» και «γερμανόφωνων» σχολείων

– Καμιά απόλυση μόνιμου εκπαιδευτικού

 

Καλούνται οι συνάδελφοι της επαρχίας να οργανώσουν τη μαζική συμμετοχή τους στη συγκέντρωση.

Ήδη έχει κανονιστεί η μετάβαση των συναδέλφων από τη Θεσσαλονίκη με πούλμαν που θα ξεκινήσουν στις 5.00 πμ.

 

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

ΠΗΓΗ : apf.gr

Article
Go To Top