Δελτίο τύπου των επιστημονικών ενώσεων καθηγητών Γαλλικής & ΓερμανικήςPrevious Article
Η νέα Υ.Α. για την παράλληλη διδασκαλία β' ξένης γλώσσας στα Γυμνάσια (2011-2012)Next Article
Breaking News

Χθεσινοβραδυνό «θρίλερ»: Αφαιρέθηκε μέσα σε λίγες ώρες από την esos.gr το χθεσινοβραδυνό της «αποκλειστικό ρεπορτάζ» για νέα Υ.Α. της υφ. Παιδείας που προέβλεπε μία ξένη γλώσσα στα δημοτικά

Article
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Χθεσινοβραδυνό «θρίλερ»: Αφαιρέθηκε μέσα σε λίγες ώρες από την esos.gr το χθεσινοβραδυνό της «αποκλειστικό ρεπορτάζ» για νέα Υ.Α. της υφ. Παιδείας που προέβλεπε μία ξένη γλώσσα στα δημοτικά

Εχθές το βράδυ και με ώρα ανάρτησης 22:14 περίπου, η ιστοσελίδα esos.gr ανάρτησε το παρακάτω ρεπορτάζ:

“Νέα απόφαση θα υπογράψει αύριο το πρωί η υφ. Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία  σύμφωνα με  διασταυρωμένες πληροφορίες του esos,  θα προβλέπει:

Α. Για τη δημιουργία τμήματος απαιτείται  αριθμός τουλάχιστον 15

Β.  Να υπάρχει οργανική θέση εκπαιδευτικού της ξένης γλώσσας  που θα διδάσκονται οι μαθητές

Στα Δημοτικά σχολεία  η διδασκαλία της  ξένης γλώσσας θα είναι μια.”

Πολύ αργά δε το βράδυ, αναρτήθηκε Δελτίο Τύπου των επιστημονικών ενώσεων των καθηγητών Γαλλικής και Γερμανικής, που πόρω απείχε από το αποκλειστικό ρεπορτάζ της εν λόγω ιστοσελίδας κατά το μέρος που αφορά στη διδασκαλία της β’ ξένης γλώσσας στα δημοτικά και τις προθέσεις της υφυπουργού.

Ο Σύλλογος είχε «προνοήσει», ώστε να αναφέρει στη χθεσινή του αναδημοσίευση,  ότι το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας esos.gr αναδημοσιεύεται με «δικαιολογημένη επιφύλαξη» και προσθέσαμε στον τίτλο μας ερωτηματικά. Και αυτό διότι είχαμε διαφορετικές πληροφορίες, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά κάποιες εξελίξεις στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ σήμερα το πρωί στη θέση του αφαιρεθέντος αναρτήθηκε το Δ.Τ. των επιστημονικών ενώσεων (Τι είπε στους καθηγητές για τη Β ξένη γλώσσα στα Γυμνάσια η υφ. Παιδείας).

Επιπλέον, φροντίσαμε, για την αξιοπιστία της σελίδας μας, να αποτυπώσουμε την ανάρτηση της ιστοσελίδας esos.gr, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία και αμφισβήτηση για την πατρότητα  (πηγή) της επίμαχης  ανάρτησης και του περιεχομένου της που προκάλεσε, δικαιολογημένα,  μεγάλη αναστάτωση στους συναδέλφους.

Εχθές το βράδυ προσθέσαμε  το σχετικό link (πάγια τακτική της ιστοσελίδας μας για λόγους αντικειμενικότητας και δεοντολογίας). Αντί να εμφανίζεται το χθεσινοβραδυνό «αποκλειστικό ρεπορτάζ της esos.gr», μάλιστα με τις «διασταυρωμένες πληροφορίες» , όπως ο συντάκτης αναφέρει, εμφανίζεται το παρακάτω μήνυμα:

[http://esos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=13191:ipourgeio-paideias–deiteri-kseni-glossa-sto-gimnasio-ipo-pro%CF%8Bpotheseis-nea-egkiklios]

Τέλος, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι σαφώς λάθη γίνονται και οι όποιες πηγές ή διαρροές δεν χαρακτηρίζονται πάντοτε από την απαιτούμενη αξιοπιστία (γι’ αυτό οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι οφείλουν να τσεκάρουν το ορθό, πραγματικό και έγκυρο της είδησης προτού αυτή αναρτηθεί) , χωρίς αυτό, βέβαια, να σημαίνει ότι το site της esos.gr δεν παρέχει αξιόπιστη πληροφόρηση.

 

Article
Go To Top