Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Δομοκού ΦθιώτιδαςPrevious Article
ΠΑΣΚ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ N. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣNext Article
Breaking News

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Διδασκόντων του 17ου Γυμνασίου Περιστερίου

Article
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Διαμαρτυρία του Συλλόγου Διδασκόντων του 17ου Γυμνασίου Περιστερίου

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Την Πέμπτη, 9-6-2011, και ώρα 10:00 πμ. σε έκτακτη συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων που συγκλήθηκε μετά από αίτημα καθηγητών του σχολείου και πρόσκληση της Διευθύντριας, μετά από διεξοδική συζήτηση της υπ ‘ αριθμ. 62780/Γ2/2-6-2011 απόφασης του Υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ο Σύλλογος Διδασκόντων του 17ου Γυμνασίου Περιστερίου αποφάσισε να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του και τις  ανησυχίες του, επειδή:

1)      η απόφαση αυτή αποτελεί άκρως αντιπαιδαγωγική κίνηση. Εναντιώνεται στη δεδηλωμένη επιθυμία των γονέων και των μαθητών, που ενώ είχαν κληθεί στην αρχή της φοίτησής τους στο Γυμνάσιο να επιλέξουν να διδαχθούν μια από τις προτεινόμενες γλώσσες, αναγκάζονται τώρα σύμφωνα με την απόφαση, να παρακολουθήσουν μια άλλη γλώσσα μη επιλογής τους, παρά τη θέλησή τους. Συνεπώς παραβιάζεται έτσι η ισότητα δικαιωμάτων των πολιτών, γονέων και μαθητών. Ως αποτέλεσμα μπορεί να υπάρξει το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν τριβές μεταξύ των γονέων και του σχολείου και να μειωθεί ο κοινωνικός ρόλος του σχολείου στην ευρύτερη περιοχή του.

2)      η εν λόγω απόφαση αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων εκπαιδευτικών που εργάζονται με οργανική θέση και εξυπηρετούν την αρχή της πολυγλωσσίας, που αποτελεί δεδηλωμένη δέσμευση της σημερινής ηγεσίας του ΥΠΔΒΜΘ και της Ε. Ε.

3)      η απόφαση αυτή δεν σέβεται τον κόπο των μαθητών και ακυρώνει το έργο των καθηγητών, υποβαθμίζει τα μαθήματα των ξένων γλωσσών και δυναμιτίζει την ορθολογική χωροταξική κατανομή του μαθητικού δυναμικού. Η αλλαγή στο πρόγραμμα φοίτησης των μαθητών διακόπτει την ολοκλήρωση προγραμματισμένων μαθημάτων και απαξιώνει για μια ακόμα φορά το ελληνικό δημόσιο σχολείο, καθιστώντας το αναξιόπιστο και ανεπαρκές.

Για τους παραπάνω λόγους ο Σύλλογος Διδασκόντων διαμαρτύρεται δηλώνοντας την απόλυτη αντίθεσή του με την απόφαση αυτή και απαιτεί την άμεση και γραπτή ανάκλησή της προς όφελος της ομαλής λειτουργίας και ηρεμίας της σχολικής μονάδας.

Καθηγητές του Συλλόγου Διδασκόντων του 17ου Γυμνασίου Περιστερίου

 

 

Article

Συνδικαλιστικές Ειδήσεις

Go To Top