Υπουργείο της δημόσιας ή της ιδιωτικής Παιδείας;Previous Article
Η Εγκύκλιος για μία (1) β' ξένη γλώσσα στα ΓυμνάσιαNext Article
Breaking News

Συνεχής ενημέρωση – 18:30: Απίστευτο! Χτύπησαν συνάδελφισσα Γαλλικών έξω από το Υπουργείο

Article
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Συνεχής ενημέρωση – 18:30: Απίστευτο! Χτύπησαν συνάδελφισσα Γαλλικών έξω από το Υπουργείο

Συνεχής ενημέρωση από τους συναδέλφους μας μέσα κι έξω από το Υπουργείο Παιδείας

(19: 45)

Πριν από μόλις λίγα λεπτά, ο κ. Κατσαρός (εκπαιδευτικός) από το επιτελείο της Υπ. Παιδείας, μας ανέφερε ότι το ραντεβού της Δευτέρας έχει κλειδώσει και η κ. Χριστοφιλοπούλου θα δεχθεί την αντιπροσωπεία των Συλλόγων. Ο ίδιος δήλωσε ότι με την Εγκύκλιο “επιχειρείται ένας εξορθολογισμός του συστήματος” και ότι “όλα τα Ελληνόπουλα θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν μία (1) δεύτερη ξένη γλώσσα”, κινούμενος προφανώς στα πλαίσια της Εγκυκλίου που εξέδωσε το υπουργείο.

Σε συναδέλφους που εξακολουθούν να παραμένουν έξω από το υπ. Παιδείας ειπώθηκε ότι θα αξιοποιηθεί όλο το υπάρχον προσωπικό, όμως θα ελαχιστοποιηθούν οι προσλήψεις.

Εννοείται ότι διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας.

(18:30)

Έξω από το χώρο του Υπ. Παιδείας συγκεντρωμένοι συνάδελφοι Γερμανικών και Γαλλικών είχαν σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα, προκειμένου να μιλήσουν στην υφ. κ. Φώφη Γεννηματά, αφού η Υπουργός δεν δεχόταν καν, μετά από 6 ώρες αναμονής.

Η υφ. κ. Φώφη Γεννηματά βρισκόταν μέσα στο υπηρεσιακό της αυτοκίνητο που εκείνη την ώρα έβγαινε από το υπόγειο γκαράζ του υπουργείου.  Οι συνάδελφοι καθηγητές Γαλλικών και Γερμανικών κατευθύνθηκαν προς το αυτοκίνητο, για να πλησιάσουν και να μιλήσουν στην υφυπουργό.

Ένας άντρας της υπηρεσίας Security  κατευθύνθηκε προς το μέρος τους και χτύπησε με τα χέρια μια συναδέλφισσα καθηγήτρια Γαλλικών στα πλευρά, όπως μας ενημέρωσαν συνάδελφοι από τον τόπο του συμβάντος

Αυτή τη στιγμή έχει έρθει το ΕΚΑΒ για να διακομίσει τη συναδέλφισσα στον νοσοκομείο “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ. Η συναδέφισσα δήλωσε πως θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.

(17:00)

Η αντιπροσωπεία των Συλλόγων αυτή τη στιγμή βρίσκεται έξω από το Υπ. Παιδείας. Η υπουργός …φυγαδεύθηκε και δόθηκε το «πράσινο φως» να αποχωρήσουν οι Περιφερειακοί Διευθυντές και οι υπάλληλοι του υπουργείου. Έξω από το υπουργείο εξακολουθούν να παραμένουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

(16:25)

Οι συνάδελφοι που βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το Υπουργείο, θέλουν να μπουν μέσα. Η αντιπροσωπεία των Συλλόγων Καθηγητών Γερμανικής και Γαλλικής Γλώσσας αποδέχθηκαν το ραντεβού για τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, αλλά θεωρούν ότι είναι αργά (αν δεν είναι εκ του πονηρού), διότι δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο: Σύμφωνα με την Εγκύκλιο την Τετάρτη στις 8 Ιουνίου 2011 «Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών που θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2011-2012 στις Ε΄ & Στ΄ τάξεις του δημοτικού σχολείου θα συμπληρώσουν, μετά από ενημέρωσή τους δήλωση της γλώσσα προτίμησης του παιδιού τους (Γαλλική ή Γερμανική) και θα την καταθέσουν στο Δ/ντή του σχολείου τους  …».

Οι συνάδελφοι της αντιπροσωπείας των Συλλόγων βρίσκονται ακόμα εκεί, έξω από το Γραφείο της Υπουργού. ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ!  Μέσα στο υπουργείο βρίσκονται οι Πρόεδροι των Συλλόγων των Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας κ.κ. Γιάννης Καρατσιομπάνης (Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε.) και Πέτρος Παπαβασιλείου (ΣΥ.ΚΑ.Γ.Ε. – DLV), οι 2 Γραμματείς κ.κ. Παν. Γιατράς (Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε.) και Έλενα Καρουλά-Γούλα (ΣΥ.ΚΑ.Γ.Ε. – DLV) καθώς και οι 2 Πρόεδροι των Συλλόγων Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας.

(15:55)

Θα υπάρξει ραντεβού με την υφ. Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου τη Δευτέρα στις 16:00 μμ.

(15:50)

Η αντιπροσωπεία των συναδέλφων ανέβηκε στο Υπ. Παιδείας και ζήτησε να συναντηθεί, όπως προαναφέραμε με την Υπουργό ΜΟΝΟ. Αυτό έλαβε χώρα γύρω στις 2. Η υπουργός διεμήνυσε ότι δεν μπορεί να δεχθεί την αντιπροσωπεία γιατί βιάζεται και σε 5 λεπτά θα πρέπει να είναι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η υπουργός, μέχρι αυτή την ώρα, είναι ακόμα μέσα στο γραφείο της!

(15:35)

Ο Γ. Γ. του Υπουργείου Παιδείας κ. Κουλαϊδής ΔΗΛΩΣΕ ΑΓΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ!

(14:45)

Η Υπουργός Παιδείας αρνήθηκε να δεχθεί την αντιπροσωπεία των Συλλόγων και αυτή τη στιγμή γίνεται συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Παιδείας κ. Κουλαϊδή.

(13:50)

Λίγο μετά τις 13:00 οι συνάδελφοι μπήκαν μέσα στο Υπ. Παιδείας και, σύμφωνα με κάποιες πρώτες πληροφορίες, αντιπροσωπεία των Συλλόγων ανέβηκε στο Γραφείο. Οι συνάδελφοι απαίτησαν να μιλήσουν μόνο με την Υπουργό. Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Article
Go To Top