Αποστολή πιστοποιητικών ΚΠγPrevious Article
Σχέδια μαθήματος – Διδακτικά σενάριαNext Article
Breaking News

Συγχωνεύσεις και καταργήσεις 300 σχολείων: ποια εξαιρούνται

Article
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Συγχωνεύσεις και καταργήσεις 300 σχολείων: ποια εξαιρούνται

Τις επόµενες ηµέρες, το υπουργείο Παιδείας αναµένεται να ανακοινώσει τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις 300 και πλέον σχολείων Πρωτοβάθµιας και Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

Για τα γυµνάσια και τα λύκεια ιδανικό µέγεθος για τις µεγάλες πόλεις είναι τα 12 – 15 τµήµατα σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας.

«Βεβαίως, ο αριθµός των µαθητών ανά τµήµα δεν αλλάζει πουθενά. Δεν υπάρχει καµία περίπτωση να στοιβαχτούν µαθητές σε τµήµατα», είπε και σηµείωσε ότι από τον Σεπτέµβριο θα υπάρχει και Καρτέλα Σχολείου, η οποία θα περιλαµβάνει στοιχεία όπως αριθµός µαθητών, εκπαιδευτικών, ώρες διδασκαλίας.

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Φώφη Γεννηµατά ανέφερε ότι ακόµα ένας στόχος είναι το σχολείο να µένει πλέον ανοιχτό όλη την ηµέρα, στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης. «Το πρωί θα εκπαιδεύει τα παιδιά και το απόγευµα θα παρέχει γνώσεις στους ενήλικες», είπε.

Οσον αφορά στο κόστος μεταφοράς των μαθητών, το 2005 ήταν 105 εκατ. ευρώ, ενώ το 2009 έφτασε τα 260 εκατ. ευρώ!

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, από τις συγχωνεύσεις θα εξαιρούνται σχολεία σε απομακρυσμένες περιοχές, σχολεία σε περιοχές με ακραίες καιρικές συνθήκες και σχολεία σε νησιά.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Article

Επικαιρότητα - Ειδήσεις

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους!

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους!

Τι να πούμε για ένα νέον άνθρωπο, που χάθηκε τόσο άδικα, τόσο απότομα, τόσο τραγικά; Σα βόμβα έπεσε στον κλάδο μας το νέο: Ο άνθρωπος που πάντα χαμογελούσε, ο αγαπημένος εκδότης, [...]

Go To Top