Διαμαρτυρία των ξενόγλωσσων εκπαιδευτικών - Οι στόχοι του Υπ. Παιδείας και τα επόμενα βήματαPrevious Article
«Ζητώ να μ’ αφήσουν ήσυχη να συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου σαν εκπαιδευτικός!»Next Article
Breaking News

Μετά τη δυναμικότατη κινητοποίηση του κλάδου και τα μηνύματα συμπαράστασης από όλη την Ελλάδα, επιχειρείται ο καθησυχασμός του

Article
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Μετά τη δυναμικότατη κινητοποίηση του κλάδου και τα μηνύματα συμπαράστασης από όλη την Ελλάδα, επιχειρείται ο καθησυχασμός του

Το Υπουργείο Παιδείας θα αξιοποιήσει όλους τους καθηγητές ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, όχι μόνο στη διδασκαλία του αντικειμένου τους στα Γυμνάσια και στα Δημοτικά, αλλά και με τη Β’ ανάθεση συναφών μαθημάτων. Άρα είναι μια αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους, έτσι ώστε και εκείνοι να προσφέρουν και να μην υπάρχει η περίπτωση να χαθούν θέσεις εργασίας, είπε  η υφ. Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου στη ΝΕΤ. Επιπλέον, στο πνεύμα των πρωινών «διορθωτικών» Εγκυκλίων που προβλέπουν και την αύξηση του ελάχιστου αριθμού μαθητών στα παράλληλα τμήματα διδασκαλίας (γαλλικά-γερμανικά) σε γυμνάσια και δημοτικά, σημείωσε τα εξής:

«Οι μεταβολές στη Β’ ξένη Γλώσσα, έχουν να κάνουν με τον εξορθολογισμό στην εκπαιδευτική διαδικασία. Κάθε γειτονιά, όμως, θα έχει σχολεία που θα διδάσκουν τις ξένες γλώσσες. Θα μπορεί ο μαθητής να επιλέξει σε ποιο σχολείο θα πάει, ανάλογα και με τη γλώσσα επιλογής του.

Ωστόσο, καθώς πολλά παιδιά έχουν ξεκινήσει ήδη μια Β’ Ξένη Γλώσσα, θεσπίζεται μεταβατική περίοδος,έτσι ώστε να  μην υπάρξει απότομη αλλαγή στην εκμάθηση της Β’ ξένης γλώσσας για τους μαθητές μας».

Το ρεπορτάζ είναι από την ΝΕΤ

 

Article
Go To Top