ΕΛΜΕ ΚέρκυραςPrevious Article
Καθηγητές ξένων γλωσσών Ικαρίας - Φούρνων και Ξενόγλωσσοι καθηγητές Ζακύνθου: Να ανακληθούν εδώ και τώρα οι αποφάσεις του υπουργείου ΠαιδείαςNext Article
Breaking News

ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τον κοινό αγώνα των συναδέλφων των ξενόγλωσσων ειδικοτήτων

Article
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τον κοινό αγώνα των συναδέλφων των ξενόγλωσσων ειδικοτήτων

Κως, ΕΠΑΛ, 22420-21883

Κάλυμνος, 2ο Λυκειο, 22430-22625

08-06-2011

Α.Π.  28

Με την πρόσφατη υπουργική απόφαση περί υποχρεωτικής διδασκαλίας μίας και μόνο  ξένης γλώσσας μετά τα αγγλικά στα δημοτικά και τα γυμνάσια, η κυβέρνηση προχωράει ένα ακόμα βήμα πρός τον τελικό της στόχο: την πλήρη απαξίωση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.Και φυσικά αυτή την απαξίωση θα την βιώσει «ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ» υποχρεωμένος πλέον να επιλέξει μία γλώσσα διαφορετική από αυτή που διδασκόταν τα προηγούμενα χρόνια και ήταν της αρεσκείας του. Τώρα αν δεν του αρέσει η γλώσσα που θα επικρατήσει πλειοψηφικά και φοιτά στο γυμνάσιο έχει τις εξής επιλογές:

1)      Να εγκαταλείψει το σχολείο του σε αναζήτηση κάποιου άλλου που θα έχει «επιβιώσει» η γλώσσα που του αρέσει.

2)      Να πάρει απαλαγή από την ξένη γλώσσα και να πάει σε κανένα φροντιστήριο.

Όσον αφορά τα δημοτικά, τα παιδάκια της ΣΤ΄ τάξης θα παρακολουθούν υποχρεωτικά το μάθημα της ξένης γλώσσας με μία υποσημείωση: Αν παρακολουθούσαν διαφορετική γλώσσα στην Ε΄ τάξη και μόνο με μία γραπτή δήλωση των γονέων τους θα έχουν την δυνατότητα της απαλαγής από την διαδικασία της βαθμολόγησης. Λές και αυτό είναι το ζήτημα και όχι η ανάγκη του παιδιού ιδιαίτερα σε αυτή την τρυφερή ηλικία να συμμετέχει ενεργητικά στην διαδικασία της μάθησης στηριζόμενο πρώτιστα στην αγάπη του για το μάθημα. Βέβαια μετά από αυτό θα πρέπει να αναγνωρίσουμε την ειλικρινή αγάπη του ΥΠΕΠΘ για τον μαθητή αφού για χάρη του εγκατέλειψε έστω και προσωρινά την άλλη μεγάλη αγάπη του: Την αξιολόγηση.

Όσον αφορά τους συναδέλφους των ξένων γλωσσών που θα περισσέψουν  ανεξαρτήτως αν έχουν οργανική ή όχι κανείς δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι. Στο κάτω-κάτω «ας πρόσεχαν την γλώσσα τους».

Επιπροσθέτως οι συνθήκες διδασκαλίας με βάση το καινούργιο πλαίσιο θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες για όλους, εκπαιδευτικούς και μαθητές, καθώς τα τμήματα θα είναι πολυπληθέστερα και επιπλέον η εξαγγελθείσα σύνδεση της διδασκαλίας με την απόκτηση ενός διπλώματος – πιστοποίησης δεύτερης ξένης γλώσσας δεν θα είναι εφικτή.

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για τους σκοπούς αυτής της άθλιας κυβέρνησης που στο όνομα του μνημονίου σωτηρίας του έθνους (βλ. τράπεζες, βιομήχανους, εφοπλιστές κ.α.) δεν διστάζει να διαλύσει εργασιακές κατακτήσεις δεκαετιών, να ξεπουλήσει όλο τον δημόσιο πλούτο, να εκμηδενίσει κάθε έννοια κοινωνικού κράτους. Η δημόσια παιδεία δεν είναι γι’αυτούς παρά ένα βαρίδι όπως απέδειξαν με την δραματική μείωση των δαπανών, την κατάργηση – συγχώνευση σχολείων, την κατάργηση της πρόσθετης διδακτικής στήριξης και της ενισχυτικής διδασκαλίας, την πρόσφατη απόφαση για το κλείσιμο των ολοήμερων σχολείων. Ας μιλήσουμε λοιπόν με την μοναδική γλώσσα που καταλαβαίνουν: Τη «γλώσσα» της αντίστασης. Ως Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τον κοινό αγώνα των συναδέλφων των ξενόγλωσσων ειδικοτήτων μαζί με συλλόγους γονέων και διδασκόντων που έχει ήδη ξεκινήσει στην περιοχή μας όπως και σε όλη την Ελλάδακαι τους καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Τετάρτη 15/06 και ώρα 10:00 π.μ.  .

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η πρόεδρος                                                 Ο γραμματέας

Πυθαρούλιου Ελένη                                   Ντούλας  Παναγιώτης

Article

Συνδικαλιστικές Ειδήσεις

Go To Top