Το Πρόγραμμα εξετάσεων γλωσσομάθειας των προς απόσπαση εκπαιδευτικών στο εξωτερικό για το σχολ. έτος 2011-2012 Previous Article
Συγχωνεύονται στην Αττική 120 Γυμνάσια-Λύκεια και 160 ΔημοτικάNext Article
Breaking News

Επεκτείνεται η κλαδική σύμβαση για τους καθηγητές φροντιστηρίων

Article
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Επεκτείνεται η κλαδική σύμβαση για τους καθηγητές φροντιστηρίων

Στην επέκταση της υποχρεωτικής εφαρμογής της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, που είχε υπογραφεί στις 27 Ιουλίου 2010, με τους όρους αμοιβής και εργασίας των καθηγητών όλων των ειδικοτήτων σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης στον Νομό Αττικής προχώρησε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η εφαρμογή της σύμβασης έχει αναδρομική ισχύ από τον Ιούλιο και αφορά όλους τους εργοδότες και εργαζόμενους του επαγγέλματος στον κλάδο.

Εν τω μεταξύ, εκκρεμεί η επέκταση περίπου 40 συμβάσεων ακόμη, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί μετά την αναβάθμιση της οργάνωσης και της λειτουργίας του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναβάθμιση του ΑΣΕ θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Μαρτίου με την υιοθέτηση προϋποθέσεων για την επέκταση των κλαδικών συμβάσεων, ακόμη και οικονομικών. Στόχος του Yπουργείου Εργασίας είναι η αναβάθμιση της οργάνωσης και λειτουργίας του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας, ώστε να διαδραματίσει πιο αποτελεσματικά τον γνωμοδοτικό και συμβουλευτικό ρόλο του, προσαρμόζοντας τη λειτουργία του στην ισχύουσα νομοθεσία και «διατυπώνονται ουσιαστικές γνωμοδοτήσεις που λαμβάνουν υπόψη την τρέχουσα οικονομική συγκυρία».

ΠΗΓΗ: express.gr

Article

Επικαιρότητα - Ειδήσεις

Ζητείται καθηγητής ή καθηγήτρια με εμπειρία στη διδασκαλία μέσω διαδικτύου!

Ζητείται καθηγητής ή καθηγήτρια με εμπειρία στη διδασκαλία μέσω διαδικτύου!

Ζητείται καθηγητής ή καθηγήτρια με εμπειρία στη διδασκαλία μέσω διαδικτύου για ενήλικα. Το μάθημα αφορά στην επανάληψη - φρεσκάρισμα - γνώσεων επιπέδου Β1 και προετοιμασία γι α το επίπεδο Β2, [...]

Go To Top