Επιμορφωτική ημερίδα εκπ/κών ΠΕ05, ΠΕ07 Α/θμιας Εκπσης Ανατ. Θεσ/νίκηςPrevious Article
Δηλώσεις του Προέδρου της ΟΛΜΕ έξω από το υπ. ΠαιδείαςNext Article
Breaking News

Κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών αύριο 28/2 ενάντια στις συγχωνεύσεις των σχολείων

Article
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών αύριο 28/2 ενάντια στις συγχωνεύσεις των σχολείων

Φωτ.: nooz.gr

«Μόνο στη Θεσσαλονίκη προωθείται η κατάργηση 5 και η συγχώνευση 41 σχολείων».

Με κινητοποιήσεις απαντούν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στις συγωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων που σχεδιάζει το Υπουργείο Παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για το ότι οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων που πρόκειται να υλοποιηθούν είναι εκτεταμένες και σχεδιάζονται με μοναδικό σκοπό την εξοικονόμηση πόρων.

Σήμερα το πρωί η ΟΛΜΕ επρόκειτο να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας.

Εκείνη την ώρα ήταν προγραμματισμένη ημερίδα του Υπουργείου – θα συμμετείχε και η Υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπούλου – με δημάρχους με θέμα την εκπαίδευση και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ενδεικτικό είναι ότι η ΟΛΜΕ έστειλε επιστολή στους δημάρχους για το θέμα των συγχωνεύσεων.

Σ’ αυτήν η Ομοσπονδία καλεί τους τοπικούς άρχοντες να συστρατευτούν με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές προκειμένου να «ακυρώσουμε το πρόγραμμα συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολικών μονάδων που έχει σχεδιάσει το Υπουργείο Παιδείας, όχι για παιδαγωγικούς λόγους αλλά με μοναδικό κριτήριο την «εξοικονόμηση πόρων»», όπως λένε.

Στην ίδια επιστολή, παραθέτουν και ένα παράδειγμα για να δείξουν ότι οι συγχωνεύσεις είναι εκτεταμένες: αναφέρουν ότι «μόνο στη Θεσσαλονίκη προωθείται η κατάργηση 5 και η συγχώνευση 41 σχολείων».

Παραστάσεις διαμαρτυρίας είχε οργανώσει για σήμερα η ΟΛΜΕ στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα. Γι’ αυτό το λόγο μάλιστα η Ομοσπονδία έχει κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας (8πμ με 12 το μεσημέρι ).

Κατά των εκτεταμένων συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων είναι και οι δάσκαλοι.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ)έχει ανακοινώσει ότι δεν δέχεται τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων με οικονομικά κριτήρια.

Σύντομα δε αναμένεται να πάρει απόφαση για κινητοποιήσεις των δασκάλων – και για άλλα εκπαιδευτικά θέματα – εντός του Μαρτίου.

Στο πλευρό των δασκάλων και των καθηγητών που είναι αντίθετοι με τις εκτεταμένες συγχωνεύσεις είναι και οι γονείς.

Γονείς από τον Πειραιά πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής.

ΠΗΓΗ: Μάνος Χαραλαμπάκης, TA NEA (27.02.2011)

Article

Επικαιρότητα - Ειδήσεις

Ζητείται καθηγητής ή καθηγήτρια με εμπειρία στη διδασκαλία μέσω διαδικτύου!

Ζητείται καθηγητής ή καθηγήτρια με εμπειρία στη διδασκαλία μέσω διαδικτύου!

Ζητείται καθηγητής ή καθηγήτρια με εμπειρία στη διδασκαλία μέσω διαδικτύου για ενήλικα. Το μάθημα αφορά στην επανάληψη - φρεσκάρισμα - γνώσεων επιπέδου Β1 και προετοιμασία γι α το επίπεδο Β2, [...]

Go To Top