25η Έκθεση Γερμανικού Διδακτικού Βιβλίου και 15η Επιστημονική ΗμερίδαPrevious Article
Erfolgreiches Jahr 2016Next Article
Breaking News

Ενημέρωση για την εισαγωγική εξέταση στην 7η τάξη της Γερμανικής Σχολής Αθηνών

Article
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article

Αγαπητοί συνάδελφοι, 

σας ενημερώνουμε, ακριβώς όπως το λάβαμε, σχετικά με την εισαγωγική εξέταση (προθεσμία υποβολής αιτήσεων, ημερομηνίες διεξαγωγής) στην 7ητάξη της Γερμανικής Σχολής Αθηνών προκειμένου να ενημερώσετε γονείς και μαθητές σας.

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Πέτρος Παπαβασιλείου

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νοέμβριος 2015

Εισαγωγική εξέταση για την 7η τάξη (Α΄Γυμνασίου) της Γερμανικής Σχολής Αθηνών

Η γραπτή εξέταση στη γερμανική γλώσσα (επίπεδο γλωσσομάθειας Α2+/Β1) για την εισαγωγή στην 7η τάξη (Α΄Γυμνασίου, προφίλ Ε) της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (σχολικό έτος 2016/17) θα διεξαχθεί το Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016. Οι επιτυχόντες στη γραπτή εξέταση θα προσέλθουν και σε προφορική εξέταση στη γερμανική γλώσσα στις 9, 10, 16 ή 17 Απριλίου 2016.

Αιτήσεις για την συμμετοχή στις εξετάσεις γίνονται δεκτές μέχρι την Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015. Τα εξέταστρα ανέρχονται στο ποσό των 140,- ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την εισαγωγική εξέταση τηλεφωνικά στο 2106199260-5 ή  στο http://www.dsathen.gr/el/-/griechische-abteilung.

Η Γερμανική Σχολή Αθηνών είναι ένα μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που λειτουργεί στην Αθήνα από το 1896 και συμπεριλαμβάνεται στα αρχαιότερα γερμανικά σχολεία του εξωτερικού. Υποστηρίζεται από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας με εκπαιδευτικό προσωπικό και με οικονομική επιχορήγηση. Τα ετήσια δίδακτρα ανέρχονται σε 5.008 ευρώ.

Απόφοιτοι ελληνικών Δημοτικών σχολείων εισάγονται  μετά  την επιτυχή συμμετοχή τους στην εισαγωγική εξέταση στο προφίλ Ε της 7ης τάξης. Εκπαιδευτικός στόχος είναι η απόκτηση του Γερμανικού Διεθνούς Απολυτηρίου (Deutsches Internationales Abitur – DIA) στο τέλος της 12ης τάξης (Γ΄Λυκείου), που επιτρέπει την άμεση πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Γερμανία και σε πολλές άλλες χώρες. Ταυτόχρονα οι μαθήτριες και οι μαθητές μας προετοιμάζονται εντατικά, εφόσον το επιθυμούν, και εντός του πρωινού σχολικού προγράμματος για την επιτυχή συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ώστε να καταστεί εφικτή η πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της Ελλάδος. Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.dsathen.gr.

Article
Go To Top