25η Έκθεση Γερμανικού Διδακτικού Βιβλίου και 15η Επιστημονική ΗμερίδαPrevious Article
Erfolgreiches Jahr 2016Next Article
Breaking News
  • Σύσταση Κλάδων ΠΕ07 και ΠΕ05 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Έπειτα από χρόνιο αίτημα των εκπαιδευτικών Γερμανικής, συστάθηκαν 100 θέσεις ΠΕ07 Γερμανικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, οι οποίες θα καλυφθούν αποκλειστικά με μετατάξεις εκπαιδευτικών γερμανικής (με αίτησή τους) που υπηρετούν στη [...]
  • DEUTSCHLEHRERINFOTAG IM GOETHE INSTITUT ATHENLiebe Kolleginnen und Kollegen, wir möchten Sie herzlich einladen zum Informationstag für Deutsch Lehrende am Sonntag, den 09. März 2014, 10:00-16:00 Uhr, im Goethe-Institut Athen. In diesem Jahr erwartet Sie neben der Buchausstellung der [...]
  • ΠΑΣΚ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ N. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΑΣΚ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ N. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ (σχετικά με τη νέα εγκύκλιο 10-6-2011) Η “νέα” απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου για τη δεύτερη ξένη γλώσσα στο [...]

Ενημέρωση για την εισαγωγική εξέταση στην 7η τάξη της Γερμανικής Σχολής Αθηνών

Article
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article

Αγαπητοί συνάδελφοι, 

σας ενημερώνουμε, ακριβώς όπως το λάβαμε, σχετικά με την εισαγωγική εξέταση (προθεσμία υποβολής αιτήσεων, ημερομηνίες διεξαγωγής) στην 7ητάξη της Γερμανικής Σχολής Αθηνών προκειμένου να ενημερώσετε γονείς και μαθητές σας.

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Πέτρος Παπαβασιλείου

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νοέμβριος 2015

Εισαγωγική εξέταση για την 7η τάξη (Α΄Γυμνασίου) της Γερμανικής Σχολής Αθηνών

Η γραπτή εξέταση στη γερμανική γλώσσα (επίπεδο γλωσσομάθειας Α2+/Β1) για την εισαγωγή στην 7η τάξη (Α΄Γυμνασίου, προφίλ Ε) της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (σχολικό έτος 2016/17) θα διεξαχθεί το Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016. Οι επιτυχόντες στη γραπτή εξέταση θα προσέλθουν και σε προφορική εξέταση στη γερμανική γλώσσα στις 9, 10, 16 ή 17 Απριλίου 2016.

Αιτήσεις για την συμμετοχή στις εξετάσεις γίνονται δεκτές μέχρι την Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015. Τα εξέταστρα ανέρχονται στο ποσό των 140,- ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες για την εισαγωγική εξέταση τηλεφωνικά στο 2106199260-5 ή  στο http://www.dsathen.gr/el/-/griechische-abteilung.

Η Γερμανική Σχολή Αθηνών είναι ένα μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που λειτουργεί στην Αθήνα από το 1896 και συμπεριλαμβάνεται στα αρχαιότερα γερμανικά σχολεία του εξωτερικού. Υποστηρίζεται από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας με εκπαιδευτικό προσωπικό και με οικονομική επιχορήγηση. Τα ετήσια δίδακτρα ανέρχονται σε 5.008 ευρώ.

Απόφοιτοι ελληνικών Δημοτικών σχολείων εισάγονται  μετά  την επιτυχή συμμετοχή τους στην εισαγωγική εξέταση στο προφίλ Ε της 7ης τάξης. Εκπαιδευτικός στόχος είναι η απόκτηση του Γερμανικού Διεθνούς Απολυτηρίου (Deutsches Internationales Abitur – DIA) στο τέλος της 12ης τάξης (Γ΄Λυκείου), που επιτρέπει την άμεση πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Γερμανία και σε πολλές άλλες χώρες. Ταυτόχρονα οι μαθήτριες και οι μαθητές μας προετοιμάζονται εντατικά, εφόσον το επιθυμούν, και εντός του πρωινού σχολικού προγράμματος για την επιτυχή συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ώστε να καταστεί εφικτή η πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της Ελλάδος. Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.dsathen.gr.

Article

Αγγελίες

Ιδιαίτερο για τις εισαγωγικές στη Γερμανική Σχολή Αθηνών

Ιδιαίτερο για τις εισαγωγικές στη Γερμανική Σχολή Αθηνών

Ζητείται καθηγητής/καθηγήτρια για κοριτσάκι, που θα πάει στην 6η Δημοτικού, ειδικός/ή στην προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις της Γερμανικής Σχολής Αθηνών! Το παιδί έχει τη δυνατότητα να βρίσκεται στη Βούλα [...]

Go To Top