2 (δύο) Ιδιαίτερα στην Πεύκη και στο Κουκάκι!Previous Article
ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣNext Article
Breaking News

Μη κάλυψη των κενών του μαθήματος της 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία της Γ΄ Αθήνας

Article
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article

Ο Σύλλογός μας με την παρούσα επιστολή καταγγέλει τη μη κάλυψη κενών στα Δημοτικά Σχολεία της Γ’ Αθήνας… ελέω κρίσης; … και όχι μόνο!

Από το Δ.Σ.

ΠΡΟΣ: Την Προϊσταμένη Δ/νσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, κ. Γ. Ψαρρά

Κυρία Διευθύντρια,

Τα κενά του κλάδου των καθηγητών Γερμανικής στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας είναι ιδιαίτερα υψηλά, με αποτέλεσμα η εκμάθηση της Β΄ ξένης γλώσσας να γίνεται αποκλειστικά στα κέντρα ξένων γλωσσών.

Γονείς απευθύνονται σε εμάς διαμαρτυρόμενοι έντονα για την κατάσταση που επικρατεί ειδικά στις λαϊκές περιοχές του Λεκανοπεδίου με τα τόσα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης», εκπαιδευτικοί ΠΕ 05 και 07 (Γαλλικών και Γερμανικών) κάνουν στα σχολεία μουσική, θεατρική αγωγή, ευέλικτη ζώνη, ακόμα και μαθηματικά στην πρώτη τάξη.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τα κενά του κλάδου της Γερμανικής ΠΕ 07 και για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Γ ΄ Αθήνας για την κάλυψη των κενών αυτών, καθώς ύστερα από περίπου ένα μήνα λειτουργίας των σχολείων έχουν χαθεί και χάνονται καθημερινά χιλιάδες εκπαιδευτικές ώρες με αυτονόητες αρνητικές συνέπειες για το δημόσιο σχολείο, που δημιουργούνται από την καταστρατήγηση της υπουργικής απόφασης για τη διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας στα δημοτικά σχολεία.

Ελπίζουμε στην άμεση παρέμβασή σας για την αποκατάσταση του προβλήματος και τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης!

                      – Ο –                                                                                                       – Η –

                ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                       ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

          Πέτρος Παπαβασιλείου                                                                               Ευαγγελία Ψύλλα

Article
Go To Top