«Η δική μου Γερμανία» μέσα από τα μάτια 50 μεταναστών και της Deutsche WellePrevious Article
You'll be able to tell once the drink is in the martini glassNext Article
Breaking News

Συμμετοχή στη «λίστα» Καθηγητών προετοιμασίας μαθητών για το Γερμανικό Γυμνάσιο Αθηνών – DSA

Article
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Συμμετοχή στη «λίστα» Καθηγητών προετοιμασίας μαθητών για το Γερμανικό Γυμνάσιο Αθηνών – DSA

Liebe Kolleginnen und Kollegen,

die Liste der Deutschlehrerinnen und Deutschlehrer, die bis vor einiger Zeit sich bei der Deutschen Schule Athen befand, wird nun beim Deutschlehrerverband Griechenlands (ΣΥ.ΚΑ.Γ.Ε.-DLV) geführt und verwaltet. Im nachfolgenden Text werden einige der Gründe aufgezeigt, die ausschlaggebend für diese Änderung gewesen sind, sowie die Modalitäten erläutert, welche zur Aufnahme auf diese «Liste» berechtigen. Um Missverständnisse zu vermeiden und das Ganze für Jedermann (bzw. -frau) plausibel zu gestalten, erlauben wir uns die weiteren Ausführungen auf Griechisch abzuhalten.

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά την ανάληψη της Διεύθυνσης της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (DSA) το Σεπτέμβριο του 2011 από τον κύριο Frewer άλλαξαν σ’ αυτό το σχολείο κάποια «κακώς κείμενα» προς το καλύτερο, όπως, μεταξύ άλλων, η περιβόητη «λίστα καθηγητών μελέτης και μαθησιακής υποστήριξης μαθητών», κοινώς η «λίστα καθηγητών» που κάνουν ιδιαίτερα, η οποία είχε δημιουργηθεί χωρίς κανένα απολύτως ποιοτικό κριτήριο, καμία απολύτως εμπεριστατωμένη επιμόρφωση, και ουδεμία, έστω και τυπικής μορφής, αξιολόγηση. Απλώς, έπαιρνε κάποιος τηλέφωνο δήλωνε ότι είναι καθηγητής γερμανικών και παρακαλούσε να τον συμπεριλάβουν στη «λίστα», κάτι που γινόταν, έτσι ώστε η λίστα αυτή να απαρτίζεται σήμερα από 157 ονόματα. Για να είμαστε εκ των προτέρων σαφείς και ξεκάθαροι: Δεν αμφισβητούμε σε καμία περίπτωση τις γνώσεις των συναδέλφων που έχουν καταγραφεί στη «λίστα», ούτε είμαστε εκείνοι που έχουν κληθεί να τους αξιολογήσουν. Με την ίδια λογική, όμως, δεν είναι και κανείς από αυτούς που βρίσκονται σ’ αυτή τη «λίστα» σε θέση να αμφισβητήσει τις γνώσεις, αλλά ούτε και την ικανότητα των μελών του Συλλόγου Καθηγητών Γερμανικής της Ελλάδος, να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενημέρωσης γονέων, υποστήριξης και προετοιμασίας μαθητών για τις εισαγωγικές εξετάσεις στο Γερμανικό Γυμνάσιο Αθηνών. Επομένως, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να προτιμάται στη διαμεσολάβηση γονέων- καθηγητών κάποιος συνάδελφος από την «περιβόητη λίστα της DSA» αντί κάποιου συναδέλφου από τη «λίστα» των μελών του ΣΥ.ΚΑ.Γ.Ε.-DLV.

Τώρα, ως προς τα διαδικαστικά: Αν αποποιήθηκε η DSA της ευθύνης κατάρτισης και προώθησης της προαναφερθείσας «λίστας», εξαιρουμένης της οποιασδήποτε αξιολόγησης, οφείλεται και στο γεγονός ότι απασχολείτο επί καθημερινής βάσεως κάποιος υπάλληλος που τηλεφωνούσε και έστελνε E-Mail ή Fax, κάτι που κόστιζε χρόνο και χρήμα, πράγμα, στο οποίο δεν είναι πλέον σε θέση ή απλώς μπορεί και να μη θέλει, για τον οποιονδήποτε λόγο, πλέον, να επενδύσει η Διεύθυνση του Σχολείου. Αρκεί να σας αναφέρουμε τα στοιχεία του περασμένου σχολικού έτους, βάσει των οποίων ο αριθμός διαμεσολάβησης άγγιξε αριθμό τριψήφιο. Αναλογιστείτε λοιπόν, πόση ώρα αφιερώσαμε γι’ αυτήν την επικοινωνία και πόσα έξοδα απαιτήθηκαν για την τελεσφόρησή της.

Το γεγονός αυτό και οι επί μέρους εποικοδομητικές παρατηρήσεις κάποιων από εσάς, μας οδήγησαν στο να σκεφτούμε μια λύση, που πιστεύουμε  ότι θα ικανοποιήσει όλες τις πλευρές και θα επιφέρει μια ισορροπία  γεφυρώνοντας το κενό μεταξύ των απόψεών μας σ’ αυτό το θέμα.

Θα αναρτήσουμε τη «λίστα» των ενδιαφερομένων καθηγητών στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας www.dlv.gr και θα παραπέμπουμε τους γονείς σ’ αυτήν, έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς να μας πει, ότι προωθούμε κάποιους περισσότερο από κάποιους άλλους, τη στιγμή που οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα επιλέγουν, όπως ίσχυε μέχρι τώρα, όποιον ή όποιους εκείνοι θέλουν. Μοναδική προϋπόθεση για να συμπεριληφθεί κάποιος σ’ αυτή τη «λίστα» είναι η ενεργή συμμετοχή του στο Σύλλογο. Αν, τέλος, αναλογιστείτε το κόστος μιας ετήσιας συνδρομής ύψους 20,- Ευρώ, με το οποίο επιβαρύνεται κανείς για μια τέτοιου είδους διαφήμιση, θα παραδεχτεί ότι δε στέκει σε κανέναν απολύτως συσχετισμό ως προς το όφελος που του επιφέρει.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Σύλλογο στο σταθερό 210 8615323 ή στο κινητό 6970090011. Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας, πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουμε.

Φιλικά,

Το Δ.Σ. του ΣΥ.ΚΑ.Γ.Ε.-DLV

Υ.Σ. Διευκρινίζουμε, ύστερα από ερώτηση συναδέλφου, ότι, η ανάρτηση μιας οποιασδήποτε λίστας «ενδιαφερομένων» στην ιστοσελίδα μας, δεν εμπεριέχει κινδύνους, όπως έκτακτη φορολόγηση ή παρεμφερή οικονομική επιβάρυνση, καθότι η προσφορά εργασίας δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση αποδεικτικό στοιχείο κλείσιμο συμφωνίας επ’ αμοιβή. Αυτό δα έλειπε, κάθε εργαζόμενος που θα έβαζε κάπου αγγελία ζητώντας δουλειά, να καλείτο εκ των προτέρων να πληρώσει εξ αιτίας αυτής της ενέργειάς του φόρους!

Article
Go To Top