Ψηφίσματα του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη β' ξένη γλώσσα και για το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής ΕπάρκειαςPrevious Article
Γυμνάσιο Καπανδριτίου: Ψήφισμα διαμαρτυρίαςNext Article
Breaking News

ΟΛΜΕ: Αποχή από τη βαθμολόγηση στα Ειδ. Μαθήματα των Ξένων Γλωσσών

Article
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article

 

Δείτε και τη σχετική πρόταση που είχε καταθέσει ο Σύλλογος στις 2/6/2011: Προς τους συναδέλφους καθηγητές Γερμανικών και Γαλλικών

 

Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382
www.olme.gr
email: olme@otenet.gr

Αθήνα, 16/6/2011

Δελτίο τύπου για τη συνάντηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με την Υφυπ. Παιδείας – Αποχή Βαθμολογητών Ξένων Γλωσσών στις Πανελλαδικές

 

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ συναντήθηκε χθες 15/6/2011 με την Υφυπουργό κ. Χριστοφιλοπούλου και συζήτησε θέματα που αφορούν εκκρεμότητας δεδουλευμένων (Συντονιστές ΠΔΣ, οδοιπορικά, μη χρήση θερινής αδείας κ.ά.), την οικονομική στήριξη των εκπαιδευτικών, τους διορισμούς ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, επιλογές Σχολ. Συμβούλων και Δ/ντών Σχολ. Μονάδων καθώς και το θέμα της κατάργησης της επιλογής στη Β΄ Ξένη Γλώσσα στο Γυμνάσιο.
Η Υφυπουργός  δήλωσε ότι:
•    η πολιτική ηγεσία ενόψει του νέου μισθολογίου κάνει προσπάθεια για αποκατάσταση της αδικίας για τις χαμηλές αμοιβές των εκπαιδευτικών, χωρίς να δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις με τα νέα κυβερνητικά μέτρα.
•    οι μόνιμοι διορισμοί θα είναι ακόμη λιγότεροι από την περυσινή χρονιά
•    θα συνεχιστεί η διαδικασία συγχωνεύσεων σχολείων με παράλληλη επανεξέταση κάποιων ειδικών περιπτώσεων που έχουν ήδη αποφασιστεί.
•    θα ελεγχθούν οι καταγγελίες μας για υπολογισμό των κενών των εκπαιδευτικών με πάνω από 25 μαθητές ανά τμήμα.
•    για τις ειδικότητες των ξένων γλωσσών θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα από τις νέες ρυθμίσεις λόγω των πολλών συνταξιοδοτήσεων.
Εξέφρασε τον προβληματισμό της για το γεγονός ότι «πάνω από 1.000 συνάδελφοι που υπηρετούν στην Τεχνική Εκπαίδευση πλεονάζουν» και δεν εγγυήθηκε ότι τη μη μετακίνηση συναδέλφων, σε άλλο νομό ή και σε άλλη περιφέρεια αν χρειαστεί! Έδειξε να κατανοεί την αναγκαιότητα, η επιλογή των Δ/ντών σχολικών μονάδων να πραγματοποιηθεί αφού οριστικοποιηθούν οι πίνακες Σχολικών Συμβούλων. Εν κατακλείδι παρά το ήρεμο κλίμα της συζήτησης οι απαντήσεις που δόθηκαν υπήρξαν αόριστες και δεν ικανοποιούν κανένα από τα αιτήματα που έθεσε η Ομοσπονδία.
Ειδικότερα για το θέμα της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, το Υπουργείο παρέμεινε ανυποχώρητο στο αίτημά μας για απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης που καταργεί την επιλογή των μαθητών στην Β΄ Ξένη Γλώσσα. Ως εκ τούτου το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προασπίζοντας τόσο το δικαίωμα των μαθητών στην επιλογή Β΄ Ξένης Γλώσσας όσο και τη διασφάλιση των θέσεων των συναδέλφων που διδάσκουν τις ξένες γλώσσες, αποφάσισε να κηρύξει την αποχή των εκπαιδευτικών από τη βαθμολόγηση των γραπτών στα Ειδικά Μαθήματα των Ξένων γλωσσών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έως ότου αποσυρθεί η προαναφερθείσα Υπουργική Απόφαση.
Καλούμε τις ΕΛΜΕ όσο και τις Επιστημονικές Ενώσεις των Ξένων Γλωσσών να στηρίξουν την αποχή και να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 20/06/2011 στις 11.30 πμ έξω από τα αντίστοιχα Βαθμολογικά κέντρα.

(ΑΘΗΝΑ 2ο Πειραματικό Λύκειο Αμπελόκηποι,
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  Μουσικό Σχολείο Τέρμα Πυλαίας)

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

 

Article
Go To Top