Λαμία, upd: Επιστολή προς τους γονείς -  Παρέμβαση στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του STAR K.E.Previous Article
Ο.Λ.Μ.Ε.: Να ανακληθεί η Υ.Α. για την κατάργηση επιλογής της β' ξένης γλώσσαςNext Article
Breaking News

ΣΥ.ΚΑ.Γ.Ε. – DLV. Δελτίο τύπου 3/6/2010

Article
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
ΣΥ.ΚΑ.Γ.Ε. – DLV. Δελτίο τύπου 3/6/2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΣΥ.ΚΑ.Γ.Ε. – DLV   ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1988
Σπάρτης 4 & Πατησίων  11252 Αθήνα
www.dlv.gr E-mail: info@dlv.gr
Πληροφορίες:  6973229595, 6975853174

Αθήνα, 3/6/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  • Λίγο καιρό κράτησαν τελικά οι πανηγυρικές εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας για πιστοποίηση της ξένης γλώσσας πριν από το Λύκειο. Ο μαθητής του δημόσιου σχολείου  καλείται σε λίγο χρόνο, με λίγες ώρες ,σε ανομοιογενή τμήματα των 30 μαθητών να ανταποκριθεί σ΄ αυτή χωρίς ουσιαστικά να έχει καμιά ελπίδα.
  • Όσο για την επιλογή της β’ ξένης γλώσσας; κανένα πρόβλημα (!) καθώς η απόφαση του υπουργείου Παιδείας αναγκάζει τα παιδιά είτε να αλλάξουν μάθημα είτε να αλλάξουν  σχολείο!
  • Η μοναδική μέριμνα που λαμβάνει το υπουργείο Παιδείας είναι για τη βαθμολόγηση των άτυχων μαθητών που θα βρεθούν στα στενά των δύο γλωσσών. Όπως αναφέρει η Υπουργική Απόφαση, η αξιολόγηση των μαθητών που διδάχθηκαν φέτος δεύτερη ξένη γλώσσα διαφορετική από αυτήν που θα επιλεγεί, μπορούν, εφόσον το δηλώσουν οι γονείς τους, να μην αξιολογηθούν, αλλά υποχρεωτικά θα παρακολουθούν τη διδασκαλία του μαθήματος. Δηλ. ένα δημόσιο σχολείο «αγγαρεία»!!!
  • Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΣΥ.ΚΑ.Γ.Ε. – DLV καταθέτει ως άμεση απάντηση στην πολιτική του Υπουργείου Παιδείας τις παρακάτω προτάσεις:
  • Άμεση ανάκληση των δυο υπουργικών αποφάσεων και  παράλληλα ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς
  • Διατήρηση του υπάρχοντος καθεστώτος με την επιλογή της β’ ξένης γλώσσας σε παράλληλα τμήματα διδασκαλίας
  • Σύνδεση των ξένων γλωσσών με το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

 

Article
Go To Top