Στις 5:00 μμ η συνάντηση στο ΥΠΔΒΜΘPrevious Article
Λαμία, upd: Επιστολή προς τους γονείς -  Παρέμβαση στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του STAR K.E.Next Article
Breaking News
  • Σύσταση Κλάδων ΠΕ07 και ΠΕ05 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Έπειτα από χρόνιο αίτημα των εκπαιδευτικών Γερμανικής, συστάθηκαν 100 θέσεις ΠΕ07 Γερμανικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, οι οποίες θα καλυφθούν αποκλειστικά με μετατάξεις εκπαιδευτικών γερμανικής (με αίτησή τους) που υπηρετούν στη [...]
  • DEUTSCHLEHRERINFOTAG IM GOETHE INSTITUT ATHENLiebe Kolleginnen und Kollegen, wir möchten Sie herzlich einladen zum Informationstag für Deutsch Lehrende am Sonntag, den 09. März 2014, 10:00-16:00 Uhr, im Goethe-Institut Athen. In diesem Jahr erwartet Sie neben der Buchausstellung der [...]
  • ΠΑΣΚ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ N. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΑΣΚ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ N. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ (σχετικά με τη νέα εγκύκλιο 10-6-2011) Η “νέα” απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου για τη δεύτερη ξένη γλώσσα στο [...]

Λακωνία: Καταγγελία των Καθηγητών Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας

Article
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Λακωνία: Καταγγελία των Καθηγητών Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας

Καταγγελία των καθηγητών Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας Ν. Λακωνίας

Οι καθηγητές Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας που υπηρετούν στα Δημόσια Σχολεία του Ν. Λακωνίας συναντήθηκαν σήμερα, 3 Ιουνίου 2011, και εξέδωσαν ομόφωνα και από κοινού το ακόλουθο ψήφισμα:

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις αιφνιδιαστικές αποφάσεις του ΥΠΔΒΜΘ που αφορούν στη διδασκαλία της Ξένης Γλώσσας επιλογής στα Δημοτικά και στα Γυμνάσια καταργώντας το ισχύον σύστημα που στην πράξη αποδείχθηκε δίκαιο και λειτουργικό.

Με την απόφαση αυτή καταργείται, με αυταρχικό τρόπο, η παράλληλη διδασκαλία της γλώσσας επιλογής, μετατρέποντας τα σχολεία σε αμιγώς γαλλόφωνα ή γερμανόφωνα.

Αποκορύφωμα της προχειρότητας, επιπολαιότητας και αναλγησίας του ΥΠΔΒΜΘ, είναι ο εκβιαστικός εξαναγκασμός των μαθητών σε αλλαγή ξένης γλώσσας στην περίπτωση που, λόγω πλειοψηφίας, επικρατήσει διαφορετική γλώσσα στο σχολείο από αυτήν που είχαν επιλέξει και διδαχθεί κατά το προηγούμενο σχολικό έτος.

Η απόφαση αυτή καταδεικνύει  την απαξίωση της βούλησης άρα και της επιλογής των μαθητών Δημοτικών και Γυμνασίων.

Η δυνατότητα που παρέχει, στους  μαθητές Γυμνασίου, για μετακίνηση σε όμορο σχολείο, θα επιφέρει χωροταξική αναστάτωση  (λόγω κύματος  μετεγγραφών) και δυσλειτουργία στις σχολικές μονάδες.

Επιπρόσθετα η δυνατότητα απαλλαγής από την ξένη γλώσσα επιλογής, που προσφέρει εναλλακτικά, αφαιρεί στην ουσία, από μερίδα μαθητών, τη δυνατότητα εκμάθησης δεύτερης γλώσσας.

Σε μια εποχή που οι ξένες γλώσσες είναι αδιαμφισβήτητο προσόν, εν μέσω οικονομικής κρίσης η απόφαση αυτή φέρνει ένα καινούριο πλήγμα στην  ελληνική οικογένεια, η οποία βάλλεται πανταχόθεν, οδηγώντας τη, για άλλη μια φορά, στην παραπαιδεία.

Καθηγητές Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας Ν. Λακωνίας

Article
Go To Top