7ο Γσιο Ζωγράφου: Προς το 7ο Γραφείο ΔΕ Αθήνας Previous Article
ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ! Οι μαθητές των φετινών Α' και Β' Γυμνασίου ξαναδηλώνουν β' ξένη γλώσσα!Next Article
Breaking News

Επιστημονικές ενώσεις των καθηγητών της Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας, Ελληνο-Γαλλικός Σύλλογος Ιωαννίνων, Τοπική Επιτροπή Καθηγητών Γερμανικής της Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.

Article
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Επιστημονικές ενώσεις των καθηγητών της Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας, Ελληνο-Γαλλικός Σύλλογος Ιωαννίνων, Τοπική Επιτροπή Καθηγητών Γερμανικής της Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση Φ 12/518/61284/Γ1/27-05-2011 του ΥΠΔΒΜΘ, από τη σχολική χρονιά 2011-2011 και για τα επόμενα σχολικά έτη, θα διδάσκεται στα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας, εκτός από τα Αγγλικά μία και μόνο δεύτερη ξένη γλώσσα, την οποία θα επιλέξει η πλειοψηφία των γονέων και κηδεμόνων με δήλωσή της ως τις 8 Ιουνίου.

Επίσης, σε κάθε Γυμνάσιο, με την Υπουργική Απόφαση αρ.πρωτ 62780/Γ2/2-06-2011, θα διδάσκεται μία και μόνο δεύτερη ξένη γλώσσα, η οποία θα επιλέγεται μεταξύ της Γαλλικής, της Γερμανικής, της Ιταλικής ή της Ισπανικής.

Κατά συνέπεια, το κάθε σχολείο (Δημοτικό και Γυμνάσιο), θα χαρακτηριστεί άπαξ και δια παντός γαλλόφωνο ή γερμανόφωνο.

Πρώτα θύματα αυτής της Υπουργικής Απόφασης είναι οι ίδιοι οι μαθητές: υποχρεώνονται να ακυρώσουν την αρχική επιλογή τους, εάν δε συμφωνεί με αυτήν της πλειοψηφίας, και εξαναγκάζονται από την επόμενη σχολική χρονιά 2011-2012 να παρακολουθήσουν άλλη 2η ξένη γλώσσα από αυτήν που επέλεξαν και διδάχθηκαν μία ολόκληρη σχολική χρονιά.

Συνέπειες αυτής της Υπουργικής Απόφασης είναι:

1.                 Η επιβολή της 2ης ξένης γλώσσας και όχι η επιλογή που αποτελεί βασικό κίνητρο μάθησης.

2.                 Η αναγκαστική μετακίνηση των παιδιών σε άλλο σχολείο στην περίπτωση που η επιλογή τους δεν είναι σύμφωνη με τη 2η ξένη γλώσσα του σχολείου φοίτησης.

3.                 Η εκμάθηση και διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας δε θα είναι αποτελεσματική καθώς τα τμήματα θα είναι πολυπληθέστερα.

4.                 Η εξαγγελθείσα σύνδεση της διδασκαλίας με την απόκτηση ενός διπλώματος/πιστοποίησης της 2ης ξένης γλώσσας δε θα είναι εφικτή.

Υπογραμμίζουμε ότι με τέτοιες αποφάσεις δεν προωθείται η δυνατότητα της πολυγλωσσίας, δεδομένου ότι υπάρχει επαρκές μόνιμο προσωπικό καθηγητών Γαλλικής και Γερμανικής.

Ζητούμε την ενεργητική στήριξή σας για την απόσυρση αυτής της άδικης και αντιπαιδαγωγικής Υπουργικής Απόφασης που θα αποβεί εις βάρος των παιδιών μας.

Ο Ελληνο-Γαλλικός Σύλλογος Ιωαννίνων

Τοπική Επιτροπή Καθηγητών Γερμανικής της Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.

Οι Επιστημονικές ενώσεις των καθηγητών της Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας

Article
Go To Top