Σύρος: Ανοικτή επιστολή καθηγητών για υπουργική απόφαση σχετικά με τη διδασκαλία ξένης γλώσσαςPrevious Article
Next Article
Breaking News
  • Σύσταση Κλάδων ΠΕ07 και ΠΕ05 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Έπειτα από χρόνιο αίτημα των εκπαιδευτικών Γερμανικής, συστάθηκαν 100 θέσεις ΠΕ07 Γερμανικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, οι οποίες θα καλυφθούν αποκλειστικά με μετατάξεις εκπαιδευτικών γερμανικής (με αίτησή τους) που υπηρετούν στη [...]
  • DEUTSCHLEHRERINFOTAG IM GOETHE INSTITUT ATHENLiebe Kolleginnen und Kollegen, wir möchten Sie herzlich einladen zum Informationstag für Deutsch Lehrende am Sonntag, den 09. März 2014, 10:00-16:00 Uhr, im Goethe-Institut Athen. In diesem Jahr erwartet Sie neben der Buchausstellung der [...]
  • ΠΑΣΚ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ N. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΑΣΚ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ N. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ (σχετικά με τη νέα εγκύκλιο 10-6-2011) Η “νέα” απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου για τη δεύτερη ξένη γλώσσα στο [...]

Βόλος: ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Ξεν. Καθηγητές, Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων

Article
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Βόλος: ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Ξεν. Καθηγητές, Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων
Χωρίς επιλογή δεύτερης ξένης γλώσσας μένουν οι μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων

Χωρίς επιλογή δεύτερης ξένης γλώσσας μένουν χιλιάδες μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων, σε σχολεία και της Μαγνησίας, διότι με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, από τη νέα σχολική χρονιά, σε κάθε σχολείο θα διδάσκεται μόνο μία ξένη γλώσσα, που θα επιλέγει η πλειοψηφία των μαθητών. Άμεση είναι η αντίδραση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου, που έκαναν λόγο για περαιτέρω υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, από το επόμενο σχολικό έτος σε κάθε Δημοτικό και Γυμνάσιο, θα διδάσκεται μια δεύτερη ξένη γλώσσα, η οποία επιλέγεται μεταξύ της Γαλλικής, της Γερμανικής γλώσσας, της Ιταλικής ή της Ισπανικής. Για την επιλογή της δεύτερης ξένης γλώσσας, θα ληφθεί υπόψη η ύπαρξη οργανικής θέσης εκπαιδευτικού στο σχολείο.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει οργανική θέση ή οργανική θέση έχουν δύο ή περισσότεροι εκπαιδευτικοί, διαφόρων ειδικοτήτων, θα επιλεγεί η ξένη γλώσσα που επιθυμεί να διδαχθεί η πλειοψηφία των μαθητών των Δημοτικών και Γυμνασίων. Οι δε διευθυντές των σχολείων πρέπει να γνωστοποιήσουν στην οικεία Διεύθυνση τη δεύτερη ξένη γλώσσα που θα διδάσκεται στο σχολείο.

Όσον αφορά στους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξεων Δημοτικών και Β’ και Γ’ τάξεων Γυμνασίων, που διδάχτηκαν διαφορετική από τη γλώσσα επιλογής του σχολείου, σύμφωνα με το υπουργείο, υπάρχουν οι εξής δυνατότητες:
– Ή να ισχύει το Π.Δ. 188/1982 (απαλλαγή μαθητών από την ξένη γλώσσα), ή ο μαθητής να παρακολουθεί το μάθημα, αλλά χωρίς να βαθμολογείται
– Ή μετεγγραφή του μαθητή σε όμορο σχολείο που θα διδάσκεται η ίδια γλώσσα που διδασκόταν ο μαθητής.

«Πισωγύρισμα»
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες η διοίκηση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και ξενόγλωσσοι καθηγητές, έκαναν λόγο για πισωγύρισμα και νέα υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου, που θα επιφέρει ένα μείωση θέσεων εργασίας για ξενόγλωσσους εκπαιδευτικούς, ενώ ζήτησε τη συμπαράσταση των γονέων, προκειμένου να μην περάσει η υπουργική αυτή απόφαση.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σωκράτης Σαβελίδης έκανε λόγο για νέα «καινοτομία» προς «όφελος» της δημόσιας εκπαίδευσης και του σχολείου, που θεωρεί «πολυτέλεια» της ξένες γλώσσες.

Ο Κώστας Καραμανλής, καθηγητής Γερμανικών τόνισε ότι με τον τρόπο αυτό, επισήμανε, θα χαθούν πολλές θέσεις εργασίας και με έναν πρώτο απολογισμό, πρόκειται για 2.000 καθηγητές Γαλλικών και 1.000 καθηγητές Γερμανικών.
Η Άρτεμις Χατζηγεωργίου, καθηγήτρια Γαλλικών εξέφρασε απογοήτευση και οργή, για τον «μηδενισμό» όσων έγιναν με πολύ κόπο, εδώ και αρκετά χρόνια,

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου Παντελής Τσιρέπας τόνισε ότι οι γονείς συμπαραστέκονται στους εκπαιδευτικούς, τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους γονείς.
Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις των άλλων μελών της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Γιώργου Χαλκιαδόπουλου, Βάνας Ζωϊτοπούλου, Αλέκου Αρβανιτάκη, Γιώργου Χαρμάκη και Κώστα Λαγού.

ΠΗΓΗ : MagnesiaNews

Article

Επικαιρότητα - Ειδήσεις

Ζητείται καθηγητής ή καθηγήτρια με εμπειρία στη διδασκαλία μέσω διαδικτύου!

Ζητείται καθηγητής ή καθηγήτρια με εμπειρία στη διδασκαλία μέσω διαδικτύου!

Ζητείται καθηγητής ή καθηγήτρια με εμπειρία στη διδασκαλία μέσω διαδικτύου για ενήλικα. Το μάθημα αφορά στην επανάληψη - φρεσκάρισμα - γνώσεων επιπέδου Β1 και προετοιμασία γι α το επίπεδο Β2, [...]

Go To Top