Θέσεις για Καθ. Γερμανικών στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου ΚρήτηςPrevious Article
Τα όμορφα λόγια, όμορφα καίγονταιNext Article
Breaking News

Όλοι στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Πέμπτη 2 Ιουνίου σε Αθήνα και Θεσ/νίκη

Article
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Όλοι στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Πέμπτη 2 Ιουνίου σε Αθήνα και Θεσ/νίκη

Ο Σύλλογος Καθηγητών της Γερμανικής Γλώσσας στην Ελλάδα, ΣΥ.ΚΑ.Γ.Ε. – DLV, καταγγέλλει τη μνημονιακή πολιτική του Υπουργείου Παιδείας στο χώρο της δημόσιας ξενόγλωσσης εκπαίδευσης. Σε μια άνευ προηγουμένου ενέργεια, το ΥΠΔΒΜΘ εξέδωσε σήμερα 30 Μαΐου 2011 Εγκύκλιο,σύμφωνα με την οποία καταργείται ουσιαστικά η παράλληλη διδασκαλία της Β’ ξένης γλώσσας (γαλλικά, γερμανικά) στα δημοτικά σχολεία της χώρας .

Ο σχεδιασμός αυτός έχει ακόμα μεγαλύτερες συνέπειες καθώς οι επιπτώσεις του θα αγγίξουν άμεσα και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.  Οι προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας και η ανειλικρινής στάση του απέναντι στον κλάδο, διαφάνηκαν ήδη από την πολιτική που εφαρμόζει με την κατάργηση της Β’ ξένης γλώσσας στο Λύκειο.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ο Σύλλογος Καθηγητών της Γερμανικής Γλώσσας στην Ελλάδα καλεί τους συναδέλφους Καθηγητές Γερμανικών Π.Ε. (Γερμανικής Φιλολογίας) – μέλη του να λάβουν μέρος μαζικά στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών Γαλλικής και Γερμανικής Φιλολογίας στην έδρα του Υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011, αλλά και στην συγκέντρωση στη Θεσ/νίκη,  ίδια μέρα και ώρα, στην Περιφερειακή Δνση Κεντρικής Μακεδονίας.

– ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

Όλοι στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας!

Επίσης, ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ θα πραγματοποιήσει το Δ.Σ. τη ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ, 12:30 στο Υπουργείο Παιδείας.  Στην παράσταση διαμαρτυρίας θα κληθούν και  η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, με τις οποίες ο Σύλλογος έχει έρθει ήδη σε επαφή.

Article

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

Ιδιαίτερο για τις εισαγωγικές στη Γερμανική Σχολή Αθηνών

Ιδιαίτερο για τις εισαγωγικές στη Γερμανική Σχολή Αθηνών

Ζητείται καθηγητής/καθηγήτρια για κοριτσάκι, που θα πάει στην 6η Δημοτικού, ειδικός/ή στην προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις της Γερμανικής Σχολής Αθηνών! Το παιδί έχει τη δυνατότητα να βρίσκεται στη Βούλα [...]

Go To Top