Infotag für Deutschlehrer mit Buchausstellung. Sonntag 10.04.2011 Previous Article
Γ. Κερκινοπούλου: Επιμόρφωση εκπ/κών Π/θμιας Εκπ/σης - Ευρωπαϊκό Portfolio Γλωσσών στο ΔημοτικόNext Article
Breaking News

Aπεργούν δημόσιοι και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί στις 30 Μαρτίου

Article
Line Spacing+- AFont Size+- Print This Article
Aπεργούν δημόσιοι και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί στις 30 Μαρτίου

Δ.Ο.Ε.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε.  ΓΙΑ ΚΗΡΥΞΗ 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΙΣ  30 του ΜΑΡΤΗ 2011

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη συνεδρίασή του στις 21/3/2011 και  αφού έλαβε υπόψη του την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και οι εκπαιδευτικοί από κυβέρνηση-Ε.Ε.-Τρόικα ενάντια στο σύνολο των εργασιακών, ασφαλιστικών, μορφωτικών και οικονομικών δικαιωμάτων τους αποφάσισε:
την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης στις 30 του Μάρτη 2011 μαζί με την ΟΛΜΕ, ΟΕΝΓΕ και άλλους κλάδους εργαζομένων, με αιτήματα αιχμής:
• Όχι στο Νέο Σχολείο, στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις-υποβιβασμούς σχολείων, την κατάργηση των Διδασκαλείων, την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας.
• Όχι στο νέο μισθολόγιο λαιμητόμο και τη σύνδεση μισθού-παραγωγικότητας.
•  Να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΑΔ ώστε να εξασφαλιστεί δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους δικαιούχους.
•  Να πληρωθούν τώρα οι αναπληρωτές του ΕΣΠΑ.
•  Έκτακτη επιχορήγηση για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων ΤΩΡΑ.

 

Ο.Λ.Μ.Ε.

 

Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ ομόφωνα αποφάσισε σήμερα τη συμμετοχή όλων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στην πανεκπαιδευτική απεργία της Τετάρτης 30/3/2011, σε Πανελλαδικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, την ίδια ημέρα στις 12:30 και σε πορεία προς τη Βουλή, μαζί με την ΟΛΜΕ, τη ΔΟΕ και άλλες Ομοσπονδίες για την προάσπιση του κοινωνικού αγαθού της Παιδείας που σήμερα δοκιμάζεται σκληρά, όπως και άλλα βασικά κοινωνικά αγαθά, από την κυβερνητική πολιτική κατά των δικαιωμάτων των πολιτών και υπέρ των εμπνευστών των μνημονίων και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Παρά τη συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει επί ίσοις όροις ποιοτική εκπαίδευση σε όλους τους πολίτες, οι συνθήκες που διαμορφώνονται σήμερα διευρύνουν το χάσμα των εκπαιδευτικών ευκαιριών και σπρώχνουν τους φτωχότερους στο κοινωνικό περιθώριο.

Από τη μια η δημόσια εκπαίδευση συρρικώνεται και υποβαθμίζεται, με συνέπεια την εξ’ αντικειμένου αθέμιτη ενίσχυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης στα αστικά κέντρα, προς την οποία αναπόφευκτα καθοδηγούνται όσοι ακόμα μπορούν να αντιμετωπίσουν το κόστος της. Και από την άλλη, τα ιδιωτικά σχολεία αφήνονται ασύδοτα, εκτός ελέγχου να παραβιάζουν το νομικό πλαίσιο, να εκμεταλλεύονται τους εκπαιδευτικούς και να παράγουν σκάνδαλα στην επιδίωξή τους να μεγιστοποιούν το κέρδος τους.

Το σχολείο της αγοράς δεν είναι η λύση στο εκπαιδευτικό πρόβλημα. Ούτε αποτελεί μονόδρομο επιβεβλημένων δήθεν από την Ε.Ε. υποχρεώσεων για απελευθέρωση των εκπαιδευτικών υπηρεσιών, όπως εκ του πονηρού συνωμολόγησαν οι υπογράψαντες τα μνημόνια.  Εκπαίδευση χωρίς την εγγύηση της ποιότητάς της από την πολιτεία δεν είναι δυνατή.

Για αυτό ζητούμε:

• Την ενίσχυση του νομικού πλαισίου για την εποπτεία της νόμιμης λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων, που σήμερα προκλητικά και ατιμώρητα παραβιάζεται με συνενοχή των ιδιοκτητών τους και στελεχών της διοίκησης.

• Την άμεση έκδοση της Υ.Α. που έχει υποσχεθεί η Υπουργός ΠΔΒΜΘ και που θα υλοποιεί τη δήλωσή της στην Βουλή την 9/9/2010 «…ότι θα υπάρχει και επαρκής και σαφής αιτία σε περίπτωση απολύσεων». Καμία αδικαιολόγητη απόλυση εκπαιδευτικού: Εάν η παρούσα ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ τον βλέπει ως ιδιωτικό υπάλληλο, το Σύνταγμα τον θέλει λειτουργό.

• Τη διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία και τον έλεγχο από τη πολιτεία της επιλογής των Διευθυντικών τους στελεχών.

• Την άμεση επανόρθωση της τροπολογίας για την αδειοδότηση των φροντιστηρίων που τα απαλλοτριώνει από την εποπτεία του ΥΠΔΒΜΘ και τα εκχωρεί στα συμφέροντα της ασύδοτης αγοράς.

·        Όλοι στην απεργία

Τα δικαιώματα κερδίζονται με αγώνες

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                                                                                                                ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΓΛΗΣ

 

ΠΗΓΗ : oiele.gr

 

Article

Επικαιρότητα - Ειδήσεις

Ζητείται καθηγητής ή καθηγήτρια με εμπειρία στη διδασκαλία μέσω διαδικτύου!

Ζητείται καθηγητής ή καθηγήτρια με εμπειρία στη διδασκαλία μέσω διαδικτύου!

Ζητείται καθηγητής ή καθηγήτρια με εμπειρία στη διδασκαλία μέσω διαδικτύου για ενήλικα. Το μάθημα αφορά στην επανάληψη - φρεσκάρισμα - γνώσεων επιπέδου Β1 και προετοιμασία γι α το επίπεδο Β2, [...]

Go To Top